Неділя, 28.04.2024, 23:19Вітаю Вас Гість | RSS
Мій сайт
Головна | Новини | Реєстрація | Вхід
» Меню сайту

» Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Шостий обласний регіональний конкурс «Струни серця»

25 березня 2015 року на базі Уманського гуманітарно-педагогічного коледжу ім. Т.Г. Шевченка відбувся шостий обласний регіональний конкурс «Струни серця», в якому взяли участь учні Паланської ЗОШ І – ІІІ ступенів.

Мета конкурсу: сприяння підвищенню рівня музичної освіти дітей; підтримка творчо обдарованої молоді; виявлення найбільш талановитих учасників конкурсу для подальшого навчання у мистецьких ВНЗ України; обмін професійним досвідом у галузі музичної педагогіки та виконавства.

Конкурс проходив у двох номінаціях: вокалісти та інструменталісти. В номінації вокалісти взяли участь дві учениці Паланської школи.

Сеник Жанна – учениця 8-го класу нагороджена «ЗОЛОТИМ ДИПЛОМОМ», набравши 92 бали зі 100, та отримала сертифікат-рекомендацію до вступу в Уманський гуманітарно-педагогічний коледж ім.. Т.Г.Шевченка.

Бевзенко Надія – учениця 9-го класу нагороджена «СРІБНИМ ДИПЛОМОМ», набравши 85 балів зі 100, також отримала сертифікат-рекомендацію до вступу в Уманський гуманітарно-педагогічний коледж ім.. Т.Г.Шевченка.

Вчитель музичного мистецтва та педагог-організатор Паланської ЗОШ, Славінська Таміла Іванівна, отримала подяку за вагомий внесок у справу духовного відродження, виховання підростаючого покоління, популяризацію музичного мистецтва та високий професіоналізм у підготовці до конкурсу Бевзенко Надії та Сеник Жанни.

 

Учениця 8 класу Старобабанівської ЗОШ І – ІІІ ступенів Бевз Марія нагороджена «ЗОЛОТИМ ДИПЛОМОМ», набравши 94 бали зі 100, також отримала сертифікат-рекомендацію до вступу в Уманський гуманітарно-педагогічний коледж ім. Т.Г.Шевченка.


Із Шевченковим словом у серці

23 березня 2015 року у Національному заповіднику «Батьківщина Тараса Шевченка» до Всесвітнього дня поезії відбувся VIII конкурс читців поезії Кобзаря.

Писар Богдан Володимирович, генеральний директор Національного заповідника «Батьківщина Тараса Шевченка», у привітальному слові побажав учасникам творчого натхнення, перемоги і акцентував увагу на важливості конкурсу, що інтегрується в інші не менш масштабні обласні та всеукраїнські заходи.

Старшокласники Черкащини читали вірші так званого «переяславського циклу», які Тарас Шевченко написав 170 років тому. У березні 1845 року Тарас Григорович отримав звання художника і квиток для подорожі в Україну. До осені мандрував Київщиною, Чернігівщиною, Полтавщиною: за дорученням Київської археографічної комісії змальовував пам’ятки історії, архітектури, природи.

Учні із Звенигородського, Золотоніського, Катеринопільського, Христинівського, Тальнівського, Городищенського, Жашківського, Уманського, Смілянського районів натхненно читали поетичні твори Кобзаря, довівши свій високий рівень підготовки.

Всі діти були достойні звання переможця. В цей день кожен конкурсант проявив креативний підхід до свого виступу, показав свій творчий індивідуалізм.

Неперевершено зуміла відчути подих і ритм Шевченкового слова одинадцятикласниця Косенівського НВК з Уманщини Колесник Софія. Її декламування було на рівні професійного, а на запитання, хто допомагає їй готуватися, Софійка з гордістю відповіла – мама, вчитель української мови і літератури Колесник Лариса Василівна. Завдяки силі власного розуміння поезії Шевченка, Колесник Софія виборола найвищу нагороду та отримала в подарунок планшет.

Сподіваємось, що кожен учень, який взяв участь у конкурсі, буде гордо йти по життю з Шевченковим словом у серці.

За матеріалами Ольги  Бондаренко, 

завідувача літературно-меморіального музею Т.Г.Шевченка

Національного заповідника «Батьківщина Тараса Шевченка»  


Тренінги з основ здоров’я для вчителів початкових класів

Реформування освіти в Україні зумовило  широке впровадження у навчально-виховний процес  нових педагогічних технологій, серед яких є інформаційно - комунікаційні  технології, методи проектів, інтерактивні методи,  дистанційне навчання, тощо.  Так вивчення курсу «Основи здоров`я» відбувається на основі методики розвитку життєвих навичок, для реалізації  якої  якнайкраще підходить урок-тренінг. Тому кожен урок основ здоров`я практичний, де вільно рухаються, поводяться, спілкуються. У процесі навчання цим навичкам завжди використовуються інтерактивні форми.

24,25 березня 2015 року на базі Центру дитячої та юнацької творчості відбулися тренінгові заняття з основ здоров`я для вчителів початкових класів району. Тренери А.А. Бут  (вчитель початкових класів Піківецького НВК) та І.М. Бехкал (вчитель початкових класів Полянецької ЗОШ І-ІІІ ст.) провели показові уроки-тренінги. Вчителі, що брали участь у заняттях, мали можливість не лише ознайомитися з структурою тренінгу, активними формами роботи, що використовуються на таких уроках, а й самі були активними учасниками.  

Заняття проходили в невимушеній, дружній атмосфері. Учасники переконалися в необхідності проведення уроків-тренінгів, адже тоді учні не тільки отримують інформацію, а й мають змогу поділитися зі своїми друзями власними знаннями та прикладами з життя. Учнів зацікавлює нетрадиційне проведення уроків.  Тренінг сприяє інтенсивності навчання, тому що засвоєння інформації досягається  завдяки власній активній роботі його учасників. Знання під час тренінгу не подаються в готовому вигляді, а стають продуктом активної діяльності самих учасників.

   


Відмінник Захисту Вітчизни

18 березня 2015 року на базі Навчального центру Державної прикордонної служби України ім. генерала-майора І. Ф. Момота (смт Оршанець) відбулося урочисте нагородження учнів 10-11 класів обласною відзнакою ,,Захист Вітчизни”.

До нагороди від Уманського району представлено учнів 11 класу –

Галочку Вадима Ігоровича, учня Дмитрушківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, та Ткаченка Андрія Андрійовича, учня Городецької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів.

Відзнаки школярам урочисто на плацу в Навчальному центрі Держприкордонслужби України вручав голова Черкаської обласної адміністрації Ткаченко Юрій Олегович.

Гордилися відзнаками учні Уманського району, а потім разом з іншими нагородженими показували, як вчаться володіти зброєю на стрільбищі, куди їх запросили прикордонники.

Після пари випущених патронів, учнів-відмінників запросили відчути смак солдатської каші із польової кухні.


"... поезія - це завжди неповторність,

якийсь безсмертний дотик до душі"

Ліна Костенко

З метою відродження духовності і культури українського народу, вивчення творчої спадщини поетів рідного краю, популяризації мистецтва художнього слова, щорічно проводиться районний конкурс «Юний декламатор» для учнів початкових класів загальноосвітніх навчальних закладів.

20 березня 2015 року відбувся черговий такий конкурс у Центрі дитячої та юнацької творчості. Атмосферу справжнього свята мистецтва створила виставка робіт гуртківців Центру (директор Кравченко Р.А.). Представлена у різних жанрах, техніках вона викликала подив і захоплення.

На святкове дійство завітало багато гостей: батьки, бабусі і дідусі, вчителі.

В урочистій атмосфері до учасників конкурсу звернулася заступник начальника відділу освіти Уманської районної державної адміністрації Тетяна Олександрівна Таранцова, яка привітала учнів і розповіла про особливості такого конкурсу.

Донести до присутніх красу поетичного слова, його багатий, неповторний зміст прагнули 34 учні.

Вірші про Батьківщину, рідний край читали діти – активні учасники шкільних акцій, флеш-мобів за єдину Україну. З уст маленьких патріотів лунали слова-заклики «зберегти мир на Землі», «захистити нашу незалежність». І звичайно, звучало палке слово Великого Кобзаря – генія, борця за волю українського народу.

Членам журі було важко зробити свій вибір, адже всі юні декламатори добре підготувалися до конкурсу.

І все ж переможцями стали:

І місце – Перепелюк Ілона, учениця 4 класу Родниківської ЗОШ і дует із Берестівецької ЗОШ, учні 3 класу Войтовська Анастасія і Осичка Мирослава.

ІІ місце – Сидоренко Анастасія, учениця 2 класу Оксанинської ЗОШ; Шевчук Олексій, учень 3 класу Юрківського НВК; Аргат Анна, учениця 3-А класу Родниіквської ЗОШ.

ІІІ місце – Форостяна Анна і Цибульська Владислава, учениці 1 класу Городецької ЗОШ; Марчук Дмитро, учень 4 класу Косенівського НВК.


Будь книзі другом

Захоплююче організовано тиждень  дитячої та юнацької книги  в  Полянецькій ЗОШ І-ІІІ ступенів.

Сьогодні,  саме серед учнівської молоді, виникає попит на сучасну українську літературу… Бібліотекарям залишається лише підтримати її в цьому!Тому  шкільний бібліотекар Віра Бондар  завжди враховує  інтереси і побажання школярів.

У рамках Тижня  в бібліотеці  відбулися найрізноманітніші  за  формою  та змістом масові  заходи.Виховні години з учнями 2 класу «Тарасовими шляхами», день новинок – цікавинок «Знай і ти , як книгу берегти», бесіда «Книга і комп’ютер в інформаційному суспільстві: сучасне і майбутнє» (7-8 класи).   Конкурс плакатів та кросвордів про книгу(5-11 кл.), для початкової ланки  конкурс малюнків «Мій улюблений казковий  герой».

Особливо школярам запам’яталась виставка «Підручники, за якими вчилися наші батьки», де учні із цікавістю розглядали книги, відшукували прізвища своїх батьків.

Учні 4-5 класу разом із бібліотекарем здійснили цікаву «Подорож до Книгограда», під час якої на них чекали цікаві зупинки із казковими героями, загадками, ребусами.

Вже традиційною стала робота у творчій бібліотечній майстерні. Діти з радістю виготовляли оригінальні закладки, обгортки для книг.

 Проведено  анкетування  серед учнів 7-9 класів «Книга в житті людини».

Дуже приємно усвідомлювати,  що  наші учні активно, залюбки читають книги, цікавляться  краєзнавчою літературою, творами місцевих письменників та поетів,  бажають  думати та планувати майбутнє, в якому чільне місце займає книжка.


Тиждень іноземних мов

Цікаво та змістовно з 16 по 20 березня проведено тиждень іноземних мов у навчальних закладах району.

Протягом п’яти днів пройшли різноманітні конкурси, виставки, змагання.

Більшість навчальних закладів традиційно розпочинали тиждень урочистою лінійкою.

Тиждень проходив у невимушеній атмосфері. Учні 1-4 класів мали можливість переглянути мультфільми по темі, яку вони вивчають на даний момент.


Так, у Бабанській, Оксанинській ЗОШ та Гереженівському НВК для учнів 1-го класу були проведені змагання на найкращу розфарбовку літери, для 3-го класу - змагання на найкращий   малюнок до вірша, конкурс  на краще виконання вірша.
5-ий клас Гереженівського, Затишанського НВК та Городницької ЗОШ працювали над оформленням стінгазети.

У Кочержинському НВК для початкових класів проведено виховний захід «Welcome to Great Britain», а учні 8-11 класів захищали свої проекти на теми: «My future profession», «The Earth in danger», «The Globe Theatre».

У Дмитрушківській ЗОШ проведено «The Day of funny stories»

Учні 10-11 класів створювали презентації про Великобританію, Лондон, найвідоміші історичні місця Англії.

У Текучанській ЗОШ для старшокласників проведено цікавий захід «Parade of English Traditions» .


У кожного народу є свої історичні постаті першої величини. До таких велетнів української національної культури належить і Т. Г. Шевченко. У березні 2015 року виповнилася 201- річниця від дня народження великого Кобзаря.

Вшановуючи память Великого Генія України у навчальних закладах району  відбулися конкурси читців-декламаторів на шкільному рівні, а 19 березня 2015 року учні Доброводівського, Косенівського НВК та Полянецької ЗОШ взяли участь у Регіональному конкурсі читців-декламаторів, який відбувся на базі Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини.

Під час конкурсу лунала поезія великого митця та про нього. Учасникам дійства було цікаво послухати вірші у виконанні студентів з Росії та Сербії.

Поділилися мистецтвом виразного читання й учні педліцею.

Приємно відмітити, що учні району теж гарно представили мистецтво володіння словом.

Колесник Софія, учениця Косенівського НВК отримала ІІІ місце, а решта дітей подяки за участь.

Ця зустріч залишила у серцях дітей незабутні враження та приємні спогади про Конкурс.



День відкритих дверей Родниківська ЗОШ

16 березня 2015 року в нашій школі  був День відкритих дверей.

На цей захід було запрошено всіх батьків та гостей. Кожен батько та матір, а також гості, які цього дня завітали до нас, мали нагоду ознайомитися з творчістю та досягненнями дітей, оскільки на другому поверсі кожен клас на чолі з класним керівником презентував свої здобутки, виставки робіт.

На захід завітали: начальник відділу освіти Уманської РДА Мельничук О. Д., головний спеціаліста служби у справах дітей Уманської РДА Папакіна Л. Л., сільський голова Яремчук Р. А., директор КСП «Родниківка» Войченко С. М. Також було запрошено майора внутрішньої служби Олександрову Л. Ф. та керівника відділення №3 ПриватБанку Коваленко В. І.

 Після перегляду результатів роботи учнів, батьки та гості були запрошені до актової зали, де захід було продовжено згідно плану.

Перше питання – звіт директора школи Слупіцької О. І.  за 2014-2015 навчальний рік.

З вітальним словом до присутніх звернулася начальник відділу освіти Уманської РДА Мельничук О. Д., яка в свою чергу подякувала директору школи та педагогічному колективу за плідну роботу та досягнення учнів з предметних олімпіад, різноманітних конкурсів та змагань.

А потім – батьківський всеобуч. Головний спеціаліст служби у справах дітей Папакіна Л. Л. розповіла батькам про основні принципи сімейного виховання. Виступ вдало було доповнено презентацією та фільмом.

Майор внутрішньої служби Олександрова Л. Ф. ознайомила батьків з юридичною відповідальністю неповнолітніх. Бесіда була цікавою і змістовною, з прикладами із повсякденного життя.

З вітальним словом звернувся до батьків і сільський голова Яремчук Р. А.

З інформацією для батьків «Школа фінасового успіху» виступила керівник відділення №3 ПриватБанку Коваленко В. І.


З 17 по 20 березня 2015 року у приміщенні методичного кабінету відділу освіти відбулася ХХ районна виставка «Освіта Уманщини - 2015», її основною метою є виявлення та поширення сучасних технологій навчання та виховання, управління закладами освіти, науково-методичною роботою, популяризація кращих педагогічних здобутків працівників освіти району.

У цьому році виставка працює під гаслом «Плекаємо творчість. Надихаємо на зростання», що підкреслює постійне прагнення освітян Уманщини до самовдосконалення та пошуку найефективніших шляхів реалізації завдань педагогічної діяльності.

На виставці представлені навчально-методичні посібники, методичні розробки, матеріали з досвіду роботи, у яких педагогічні працівники аналізують свої досягнення, творчі підходи до розв’язання актуальних проблем у навчально-виховному процесі з основних напрямків роботи.

Всього у виставці взяли участь 66 учасників, які надали понад 40 узагальнених матеріалів з досвіду роботи учителів.

 


Презентація творчих знахідок вчителів

17 березня на базі ЦДЮТ  відбулося засідання ради  районного  методичного  кабінету, де презентували творчі знахідки вчителі  району. Своїм досвідом роботи, секретами педагогічного успіху поділились педагогічні працівники, які  атестуються на встановлення вищої кваліфікаційної категорії.

У цікавій нетрадиційній формі вчителі презентували свою педагогічну майстерність, поділились творчими напрацюваннями, показали власний педагогічний почерк. Педагогічні працівники постійно ведуть пошуки нових форм та методів роботи. Все це ради того, щоб побачити захоплення і вдячність в очах дітей. Хочеться побажати їм наполегливості, педагогічної майстерності та подальшого творчого зростання.

Завідуюча РМК  І.М. Світова


Подорожуючи стежками творчості Т.Г. Шевченка

Вкотре говоримо про Тараса Григоровича Шевченка з тією простою метою, що розуміємо: бути українцем і не знати про цю людину як можна більше – неможливо. Тому і заглиблюємося знову і знову в його творчість і біографію, де кожне слово має значення, вагу; відкриваємо і доповнюємо нові рядки вже написаної повісті його стражденного, але такого великого і чесного життя.

Із 02 по 13 березня в навчальних закладах району організовано та проведено Шевченківські дні, з метою вшанування Великого Кобзаря.

Учні загальноосвітніх навчальних закладів напередодні відзначення Дня народження видатного поета допомогли привести в належний стан пам’ятні знаки Т.Г. Шевченку та прилеглих до них територій в селах Колодисте, Іванівка, Оксанино, Родниківка, Сушківка, Паланка, Городниця.

10 березня організовано покладання квітів та вінків до пам’ятного знака Т.Г. Шевченку в селі Іванівка.

У Громівському НВК організовано виставку музейних матеріалів про Шевченка та його родину.

В Доброводівському НВК пройшла вікторина «Хто краще знає Шевченків родовід?»  У Рижавському НВК проведено літературні читання з використанням елементів театралізації за творчістю Т.Шевченка.

Проведено  виставку малюнків «Дорогий наш, земляче, шана Тобі від нас» (Текучанська ЗОШ І-ІІІ ступенів),  у Пугачівському НВК організовано виставку дитячих малюнків, присвячених життю та творчості Т.Г. Шевченка «У вінок Кобзареві»

         Учні Старобабанівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, вшановуючи пам'ять Тараса Григоровича Шевченка, провели читацький марафон «Шевченко мобілізує».

                       

         Учні 5, 9 класу читали напам’ять поезію Кобзаря, а учні 7 класу інсценізували уривок з поеми «Наймичка».


Плекаємо патріотів України

         6 березня 2015 року в Полянецькій ЗОШ І-ІІІ ступенів за ініціативи Тетяни Осіпенко педагога-організатора, Людмили Криси вчителя музики та учнівського самоврядування школи відбувся благодійний концерт «Весняний розмай».

Мета проведення концерту – зібрати кошти  для підтримки наших односельчан, які перебувають в зоні АТО.

Під час концерту лунали українські пісні, вірші, виконувались танці. На завершення концерту проведено флеш-моб «Перлина-Україна, на весь світ одна-єдина!», учасниками якого стали всі присутні в залі.

За результатами проведення благодійного концерту зібрано кошти у сумі 500 гривень. Ці кошти передано жителю села Полянецьке Архіпову Арсену, який отримав повістку з військкомату і 12 березня вирушає на навчання для подальшої служби в зоні АТО.

Учні школи сподіваються на щасливе повернення наших земляків зі Сходу України і Мир у державі. 

Адміністрація школи вдячна батькам, учителям, односельцям і усім небайдужим, хто відгукнувся на запрошення і завітав на благодійний концерт.


Вітаємо з перемогою!!!

25 лютого в місті Києві в музеї “Київська фортеця” відбулася I-а Всеукраїнська виставка соціального плакату ”Шлях до моєї країни”, організатором якої є Проект професійної психологічної допомоги “Психолад” та рекламна агенція ”АРТ ОК” за підтримки Міністерства культури України.

Мета проведення конкурсу – це залучення усіх небайдужих до міркування над шляхами вирішення проблем нашої країни, пошук об’єднуючих гасел та образів, зрозумілих для кожного українця.

На конкурс представлено 60 авторських плакатів: графічних, художніх та фотоплакати.

Серед учасників конкурсу робота Поліщук Альони, учениці 11 класу Полянецької ЗОШ I-III ступенів, виборола I місце в номінації “Юні таланти.”

Гаслом роботи переможниці стали слова С.Бандери: ”Нашим природнім середовищем стало змагання. Змістом нашого життя стала боротьба.”

Переможці конкурсу отримали дипломи, авторські подарунки та неймовірні враження від місця проведення, спілкування з організаторами конкурсу, членів журі та виступу театру імпровізацій.


Взаємодія лідерів учнівського та студентського самоврядування

       3 березня за ініціативи начальника відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Уманської районної державної адміністрації  Наталії Станіславчук та за сприяння декана факультету  ФСПО Оксани Кравченко лідери учнівського самоврядування та  педагоги-організатори  загальноосвітніх навчальних закладів  району  відвідали факультет соціальної та психологічної освіти Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини.

      

  Під час заходу педагоги району мали змогу ознайомитися та поділитися досвідом щодо питань активізації роботи з національно-патріотичного виховання. Про роботу з національно-патріотичного виховання студентського самоврядування ВУЗу доповідала Мар’яна Горенко; про діяльність національно-патріотичного табору для студентської молоді «Дія»; про волонтерський досвід Студентської соціально-психологічної служби – доповідала Лілія Гребінь; про забезпечення рівних можливостей для  молодих людей з інвалідністю розповіла координатор Центру соціальної та освітньої інтеграції «Без бар’єрів» Майя Перфільєва; про роботу Центру психологічного діагностування та тренінгових технологій – директор  Анна Якименко.

       Для лідерів  учнівського самоврядування шкіл району, студрадою ФСПО на чолі  з  Максимом Ребром  проведено пізнавально-розважальну  гру «Я все вмію». Школярі активно та з цікавістю долучилися до гри, яку проведено в стилі батл, між хлопцями та дівчатами, і по закінченню перемога залишилася за дівчатами.

      Учні підготували подарунки для студентського та викладацького колективу, виготовлені власними руками.

     

       Учнівська молодь мала змогу безкоштовно пройти професійну діагностику на базі Центру психологічного діагностування та тренінгових технологій.

       Зустріч відбулася у дружній, теплій обстановці. Учні прощалися з гостинними господарями  з  надією на подальшу співпрацю!!!


Першість Уманського району  з  настільного тенісу  серед школярів

 28 лютого  2015 року в  спортивному залі  Іванівської загальноосвітньої школи    відбулися  районні  змагання з настільного тенісу  серед школярів за програмою  22   районних  комплексних  навчально-виховних заходів.

На змагання прибула 21  команда,   42 юнаків та 22 дівчат, а це переможці  та  призери  своїх шкільних змагань. Змагання проводились  особисто - командні. Всі зустрічі тут мали гострий та безкомпромісний характер, де юні спортсмени показували  дуже пристойну гру. 

Призові місця в особистому заліку  розподілилися  так:

серед юнаків:

                  І місце    -   Боканча Ігор  учень 10  класу Іванівської  ЗОШ       

                  ІІ місце   -  Савон Максим  учень 10 класу Іванівського ЗОШ

                  ІІІ місце -   Ткачук Костянтин  учень 8 класу Іванівського ЗОШ

Серед дівчат:

                І місце  - Полярушенко Лілія  учениця  9 класу Іванівської  ЗОШ   

var container = document.getElementById('nativeroll_video_cont'); if (container) { var parent = container.parentElement; if (parent) { const wrapper = document.createElement('div'); wrapper.classList.add('js-teasers-wrapper'); parent.insertBefore(wrapper, container.nextSibling); } }

» Вхід на сайт

» Пошук

» Друзі сайту
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites


  • Copyright MyCorp © 2024
    Зробити безкоштовний сайт з uCoz